Kolding Light Festival 2023

Programmet kan hentes som PDF-fil her: KLF_FB_2023_kor3

 

Desuden kan en oversigt over de mange sideevents ses nedenfor det officielle program.

Programmet over sideevents kan ses her: Program Sideevents 2023

eller ses på FaceBook her:  Sideevents 2023

Installationerne er placeret så det passer med en fin gåtur (ca. 3 km) rundt i byen.

 

Akseltorv

Byens smukke plads centralt i Kolding Midtby præsenteres i en flot 360 graders lysoplevelse.

I år er Rådhuset blevet levende!

 

Nicolai plads

Pladsen og bygningerne er smukt lyst op. Nicolai Kirkens mange flotte detaljer giver en unik lysoplevelse.

 

Nicolai for børn

Et sandt flagskib for Kolding Light Festival. Oplev fremtidens have oplyst på hele gården. Masser af aktiviteter for store og små indenfor – et sikkert stop med børn!

 

Den Spanske Trappe

Vær med til at orme dit eget lyskunstværk når søjlerne på den Spanske Trappe sætter sig i bevægelse.

 

Den gamle grænsebro – Søndertorv

Lyskunstværket “Words” præsenteres her – tid til refleksion og eftertanke. Også i vandet.

 

Slikfabrikken

Så kører den gamle fabrik ved åen igen. I sin tid havde FDB (nu COOP) slikfabrik i Kolding. Vi tænder for kedlerne igen.

Ses bedst fra Riberdyb og Pakhustorvet.

Stien langs åben

Fra slikfabrikken går turen mod havnen. Oplev lysende lanterner fra Harteværket og “Guardians of time”

 

Kolding Havn

Hvad stiger op af vandet? En havfrue eller et sømonster?

Vi sætter liv i vandtågerne.

 

Banegårdspladsen

Se den flotte stationsbygning smukt oplyst med mange detaljer og flot lyskunst.

 

Kolding Bibliotek

Vi slutter det daglige lys og belyser Olafur Eliassons kunstværk. Der er lysskattejagt og masser af aktiviteter for store og små. Se yderligere nedenfor.

 

Koldinghus Slot

Fri adgang til Kæmpetårnet. Boder, skyggeteater, udklædninger og meget mere. I dagstimerne er der også julemarked, så der sker noget på Slottet!

 

OPLEV OGSÅ:

Stort MosMosh fyrværkerishow på Slotssøen lørdag kl. 21:15.

Birkemose “Business Park” bag Pyramiden. Flot lysshow, konkurrencer meget mere.

Virksomhedern Beckhoff, som er en af fire virksomheder i Birkemose Business Park, åbner dørene lørdag fra 17:00 – 19:00. Der er gratis kaffe og varm kakao og slikposer til der første 200 børn. Alle er velkomne.

Se Birkemose “Business Parks” program her: Birkemose program

 

 

Der tændes lys i både lamper og hjerter, når et væld af aktører i Kolding Kommune laver aktiviteter for alle interesserede i anledning af Kolding Light Festival 2023. Kom og oplev alt fra lysende drager, tankevækkende himmelrum og prisbelønnet teater til skate-aktiviteter, selvlysende motionsløb, mavedans, flydende lanterner og lysinstallationer i hele byen for små og store.

Se programmet for de mange sideevents.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

 

Lyskor – syng julen og lyset ind

I fællesskab synger vi julen og lyset ind, når Nicolai Kultur og Sangkraft Kolding traditionen tro inviterer til lyskor. Alle mødes ved Kolding Biblioteket, går i syngende flok gennem midtbyen og slutter ved Nicolai Kultur. Alle der har lyst, kan deltage, og alle opfordres til at iklæde sig lys.

Tid: Torsdag d. 7. december kl. 16.30-17.30 Sted: Mødested ved Kolding Bibliotek

 

Julelys og hygge på Det Gamle Posthus

Folkehuset tænder lyskæder med hjemmelavet julepynt. Der uddeles et hjemmelavet Tryghedstæppe, der skal give lys og omsorg. Der er julefællessang og salg af hæklet og strikket julepynt, julebag og varme drikke. En rigtig varm og hyggelig event i dejlige rammer.

Tid: Torsdag den 7. december kl. 17.00

Sted: Freddys Cafe, Det Gamle Posthus, Banegårdspladsen 8

 

Kolding Light Run 7. December 2023

Kolding Light Run powered by Easyfood er et eventløb i særklasse med fokus på at give deltagerne en unik oplevelse, når vi løber eller går rundt blandt de mange flotte lysudstillinger i forbindelse med Kolding Light Festival. Oplev Kolding Light Festival helt indefra, når du kommer tæt på lyset. Vi løber bl.a. gennem lystunneller og Biblioteket samt oplever de flotte lysudstillinger ved Den Spanske Trappe, Rådhuset og Koldinghus. Der er store medaljer fuld af farver + knæklys til alle deltagere!

Sted: Kolding Midtby, start i Søndergade

Tid: Torsdag den 7. december. Nummerudlevering fra kl. 16, start kl. 18. Tilmelding: Senest den 6. december på Sportstiming – Kolding Light Run 2023

 

Branden på Koldinghus i 1808

Kom og oplev et vaskeægte skyggeteater, når Teater Figuletta og Koldinghus i samarbejde præsenterer: Branden på Koldinghus i 1808. De omrejsende gøglere Yvonette og Jacobi besøger Koldinghus med deres omrejsende skyggeteater og fortæller med humor, poesi og højt tempo om den historiske begivenhed.

Kom og oplev et medrivende og levendegjort stykke lokalhistorie og prøv også selv at eksperimentere med lys og skygge.

Mellem forestillingerne er der mulighed for at eksperimentere med at fremstille og afprøve sine egne skyggeteaterdukker. Der er også mulighed for at se nogle af vores renæssancedragter med lys rundt i og udenfor slottet samt se byen fra Kæmpetårnets top frem til kl. 21.00

Tid: Fredag 8. december og lørdag 9. december. Begge dage kl. 17.30, 18.30, 19.30 og 20.30 – varer ca. 10 minutter

Sted: Plænen foran Koldinghus

 

Regenerativ Blå time

Workshop med Anne-Lene fra www.intelligentposture.dk. Solen går ned udenfor, og mens mørket falder på, lander vi i kroppen. Regenerativ blå time er en invitation til en pause fra hverdagens tempo og til at skærpe sanserne. En invitation til at vende lyset mod dig selv og se indad for en stund. Her får du jordforbindelse, når vi sætter fokus på fødderne og styrker fundamenten. Brug Regenerativ blå time som et springbræt til at tage god energi med ud i lysfestivallen eller med dig hjem.

En workshop med adgang for alle og et indhold af bevægelse og øvelser, der ikke kræver særlige forudsætninger.

Tid: Den 7., 8. og 9. december 2023 kl. 17-18:30.

Sted: Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4 – lokalet Holms på 1.sal Tilmelding: Send navn og den dag du ønsker at deltage til: aln@intelligentposture.dk Du er velkommen flere dage. Tilmeldingen er forpligtende – arrangementet er gratis.

 

Dragende lys i mørket

“Dragende lys i mørket” er en spektakulær oplevelse, hvor en 20 meter lang, rød og lysende drage bevæger sig rundt i Kolding midtby. Dragen er udført af Trekantområdets figurteater, Teater Figuletta, og den bliver ført rundt af intet mindre end 10 skuespillere! En virkelig magisk performance udover det sædvanlige.

Tid: Torsdag den 7. december kl. 17, fredag den 8. december kl. 17 og kl. 19.

Sted: Kolding Midtby blandt andet Jernbanegade og Akseltorv.

 

Mavedans Lyser Vejen – opvisning

Mavedansershow, som hylder diversiteten og traditionen med lysdans. Vi udøver balancekunst med lys på hovedet, har funklende rekvisitter og bevægende musik.

Tid: 8. november kl. 18:30, Kolding Bibliotek

Sted: Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4

 

Mavedans Lyser Vejen

Indenfor orientalsk dans er der stor tradition for at danse med lys – ofte i imponerende balancekunster med fx lysekroner på hovedet. Her får du mere at høre om den tradition og du får også mulighed for selv at danse med lys. I guides kyndigt igennem et udpluk af mavedansens grundbevægelser med lys. Danser og underviser er Amanda, der underviser fast hos FOF Sydjylland. Varighed 30 minutter.

 Tid: Den 7. og 8. dec. Kl. 19-19:30

Sted: Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4

 

Fremtidens Have i Nicolai Gården

Temaet hos Nicolai Kultur er Fremtidens Have, og Nicolai Gårdens asfalt bliver omdannet til én stor lysende have fyldt med farver og mønstre.

Tid: Den 7. – 9. december 17 – 21

Sted: Nicolai Kultur, Skolegade 2c

 

Fremtiden have i Nicolai for børn

Hos Nicolai for børn kan du tage en tur i tidsmaskinen og besøge udstillingen fremtidens have, der bliver lavet i samarbejde med skoler og institutioner i Kolding Kommune samt Kulturskolen Kolding. Så medbring de kongeblå overalls og havehandskerne og gå på oplevelse i børnenes bud på fremtidens have.

Tid: Den 7.-9. december kl. 17 – 21

Sted: Nicolai for børn, Skolegade 2c

 

Gå i haven – på arkivet

Kolding Stadsarkiv går i haven – på arkivet – til årets lysfestival. Kom og oplev et lysshow, der leger med et blomster- og planteunivers, som er tegnet af Aksel Olsen, skaberen af Geografisk Have. Vi åbner ved samme lejlighed dørene op til arkivet og vores ”grønne samlinger”, hvor der er mulighed for at lave anderledes ”grøn julepynt” eller male på sort-hvide fotos. Vi deler også nogle af vores historier om planteskolerne og gartnerierne gennem de sidste 100 år i Kolding.

Tid: Den 7., 8. og 9. december kl. 17-21.

Sted: Kolding Stadsarkiv, Skolegade 2B

 

Co-Design For Light

Kom og oplev hvad der sker når Kulturhuset Bygning 5, i samarbejde med de unge talenter fra Coding Pirates præsenterer deres interaktive Video Mapping installation. Installationen er et resultat af flere Co-design workshops, med fokus på læring, design og teknologier. Installationen kan opleves på forpladsen til Nicolai Kultur hver aften under Light Festival.

Tid: Den 7., 8. og 9. december kl. 17-21

Sted Forpladsen til Nicolai Kultur, Skolegade

 

Det kosmiske univers – en rejse gennem stjernerne

Det kosmiske univers er en fængslende og medrivende oplevelse skabt til Lysfestivalen 2023 i Kolding. Projektet inviterer både børn og voksne til at begive sig ud på en himmelsk rejse gennem det kosmiske univers, hvor de kan komme tæt på og fordybe sig i de kosmiske vidundere. Gennem interaktion og lysets samspil får besøgende mulighed for at skabe deres eget pulserende kosmos, kommunikere med stjernerne og afsløre fængslende historier.

Tid: Torsdag den 7. december kl. 18-21, fredag 8. december kl. 17-21, lørdag 9. december kl. 17-20.

Sted: Det gamle elværk, Sct. Jørgens Gade 1-3

 

Lysskattejagten

Gå på opdagelse i krogene på det mørklagte bibliotek og find den hemmelige skrift, som er skjult overalt på biblioteket, og som kun kan ses med en helt speciel lommelygte. Lommelygter kan du låne hos personalet under lysfestivallen.

Tid: Den 7., 8. og 9. december kl. 17-21

Sted: Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4

 

AFLYST

MAIDEN – prisvindende teater

Den internationalt anerkendte forestilling Maiden vender tilbage til Danmark på Kolding Light Forestillingen har vundet forskellige priser i Polen og Italien på grund af den meget anderledes anvendelse af lys på

scenen. Oplev fortællingen om Greta, der har en drøm, som hun holder skjult lige så voldsomt som sin mødom: at blive en soldat-kvinde. For at gøre dette virkelighed, udfører hun et desperat forsøg: at blive optaget i politiet. Men tingene går ikke, som hun drømte om.

Forestillingen er for voksne (fra 16 år) og foregår på spansk, men publikum kan godt følge med i den visuelle historie som mørke og lys skaber.

Tid: Den 8. og 9. december kl. 19.00

Sted: Nicolai Scene, Skolegade 2c.

Billet: Til 8. dec. https://www.place2book.com/da/sw2/sales/c0knoq22zz og til 9. dec. https://www.place2book.com/da/sw2/sales/t587t8wn2m

 

Skate6000 – Kolding light festival på 4 hjul

Til Kolding Light Festival kan du møde skaterne fra Skate6000, når de kommer rundt i byen på deres boards dekoreret med lys og lysende hjul. Du kan også selv gribe dit skateboard og komme ned og udsmykke det med lys og farver.

Åbent hus og krea-workshop

Kig forbi hos Skate6000 til åbent hus og krea-workshop. Kom ned og mærk Koldings skateboardmiljø, og vær med til at dekorere skateboards med lys og farver, så de er klar til aktiviteterne fredag og lørdag.

Tid: Torsdag den 7. dec. Kl. 17-19

Sted: Skate6000, Lille Brostræde 4

Målgruppe: Fra 6 år til 16 år.

 

Skate-tur og konkurrencer

Vi tager sammen på tur gennem byen på skateboards, der er dekoreret med lys og lysene hjul. Undervejs laver vi fem stop, hvor vi har det sjovt og laver små konkurrencer

Kl. 17.30 Vi mødes i skateparken

Kl. 17.45 Kolding Bibliotek (best fladt trick)

Kl. 18.30 Gågaden (vi kører på to hjul)

Kl. 19.00 Nicolai gården (højeste hop)

Kl. 19.30 Skate6000s klublokale 8 (gratis æbleskiver)

Kl. 20.30 farvel og tak for i dag

Tid: Fredag den 8. dec. Kl. 17:30-20:30 Sted: Kolding Midtby, mødested i Skateparken

 

Skate-sessions, undervisning, musik og hygge

Kig forbi skateparken i Klosterhaven til skate-sessions. Her kan du låne skateboards med lysende hjul og sikkerhedsudstyr og du kan få skateboardundervisning af de frivillige fra Skate6000. Skateparken vil blive lyst op med led lys og der vil være musik fra dj og god stemning. Alle er velkomne.

Tid: Lørdag den 9. dec. Kl. 17-19.

Sted: Skateparken i Klosterhaven.

 

Cronhammers Diamond Runner på Trapholt

Oplev det imponerende kunstværk af Ingvar Cronhammer, Diamond Runner, når værket efter 15 års pause igen lyser op på aftenhimlen. Værket har stået i Trapholts museumshave i 30 år, men pga. en konstruktionsfejl har det været ude af funktion i 15 år. Nu tændes det imponerede værk igen, hvis fulde potentiale først kan opleves efter mørkets frembrud, hvor fire store lamper konstruerer lyssøjler, der samles i ét punkt på nattehimlen.

Tid: Alle dage efter mørkets frembrud

Sted: Trapholt skulpturpark. Parken er åben for alle uafhængigt af museets åbningstider

 

Tre dage med lysinstallationer på Pitstop

Kom forbi og se Pitstop, Koldings nye Kulturhus, som du har aldrig har set det før. Oplev den ikoniske baggård indhyllet i lys og træd ind i Pitstop og se de mange interaktive installationer lavet af byens unge. Om fredagen skruer vi op for tempoet. Her åbner Pitstop som natklub og giver Kolding en vaskeægte aften med performances, hvor den interaktive lys og lyd er omdrejningspunktet. Alle er velkomne.

Tid: Torsdag den 7. dec. Kl. 17-22, fredag den 8. december kl. 17-24, lørdag den 9. december kl. 16-21

Sted: Pitstop, Jernbanegade 54 https://www.facebook.com/pitstopkolding

 

SORT/HVID – et skyggespil skabt til Kolding Light Festival 2023

Oplev Kulturskolen Koldings spændende installation, som arbejder med lys og skygge. Lyset bevæger sig rundt i installationen, så der hel tiden skabes nye udtryk og indtryk når skygger og lys og dermed også installationen forandrer sig.

Tid: Den 7., 8. og 9. december kl. 17-20

Sted: Butik i Kolding Midtby – offentliggøres slut november

 

Harteværket sætter sport på grøn strøm

Harteværket sætter fokus på grøn strøm skabt af vandet via flydende lanterner. Oplev de smukke lanterner, som er drevet af solceller, på Kolding Å.

Tid: Den 7., 8. og 9. december kl. 17-21 Sted: Kolding Å

 

Ret til vind i håret og stærkt lys i øjnene

Under Lysfestivalen bidrager Cykling uden Alder Kolding med bevægelige lysinstallationer i form af 3 udsmykkede Rickshaws. Lysinstallationerne er udviklet af studerende på Designskolen. Der cykles fra Knudepunktet, hvor det vil være muligt at få en prøvetur.

Tid: Den 7., 8. og 9. december kl. 19-20:30 Sted: Knudepunktet (v. Rendebanen)