Her bliver programmet løbende opdateret efterhånden som der kommer nye aktiviteter:

Før festivalen:

Vækst-container:

I ugen op til lysfestivalen bliver der opsat en container i midtbyen. Gro-Lys og Kolding kommune har opstillet en Growtainer i midtbyen. En container installeret med lys, vand og spirer, som på en uge vokser sig store og kan spises af deltagerne i lysmiddagen. Alle kan følge med i den daglige udvikling ved at kigge gennem de store vinduer. De rigtigt nysgerrige kan møde op til Kolding Light Talks og få en smagsprøve. Containeren er udstyret med LED-lys fra firmaet Gro Lys, som muliggør en grøntsagsproduktion op til 100 kg. om ugen i containeren.  Og vel at mærke uden brug af dagslys.

Grøntsagerne der dyrkes i containeren, vil kunne smages til Lysmiddagen, der afholdes kl. 18:30, den 5. december 2019 på Designskolen. Se nedenfor.

Placering af containeren vil blive offentliggjort senere.

Torsdag, den 5. december 2019:

09:00 – 16:30 “Light Talks”

Lyskonference for fagfolk og andre lysinteresserede.

Placering: Kolding bibliotek, Slotsøvejen 4. 6000 Kolding

Se program her.

16:30 – Lyskor

Nicolai står bag dette lyskor, som går i optog gennem byen og synger lysfestivalen i gang. Flere af byens store kor har tilmeldt sig, men alle er velkommen til at gå med. Korets optog gennem byen afsluttes ved det helt nye værk “Vinterhaver”, skabt til Nicolai af årets lysdesigner Sarah Fredelund.

Start ved Kolding Bibliotek og afslutning i Nicolai

17:30 – Så er der dømt karaokeaften med vildt lys

Mungo Park Kolding står bag dette sprudlende indslag.

Dørene åbner 17.30

Karaoke fra 17.30

I anledning af Lysfestivalen vil der udover den “normale” karaoke være lys, der reagerer på lyd. Så når du synger vildere, bliver lyset vildere. Der vil være et stativ med kostumer til rådighed, som man kan benytte sig af, når man viser sine karaoke-skills.

Der vil være en præmie for bedste performance mellem kl. 20.00-21.00.

Baren vil være åben under hele eventen. Der kan købes kolde øl, vin, vand m.m. Alle er velkomne uanset alder, men hvis du vil købe alkohol i baren, skal der fremvises ID (pas el. kørekort). Vi glæder os til at se (og ikke mindst høre) jer.

Placering: Fredericiagade 1, 6000 Kolding

Gratis

18:30 “Light Dinner”  på Designskolen.

Skynd dig at sikre dig en billet til årets sociale begivenhed i Kolding. Du får serveret en overdådig menu med tilhørende vine, som samtidig gør dig klogere på hvordan lys smager. Talerne fra dagens konference vil også være tilstede, så du kan fortsætte snakken om lys over middagen. Pris pr. kuvert inklusiv drikkevarer kr. 750,-.

Billetter kan købes på https://billetto.dk/e/lysmiddag-2019-billetter-388661

Placering: Designskolen Kolding, Ågade 10, 6000 Kolding

 

Lørdag, den 7. december 2019:

10:00-15:00 Verden største lysekrone

Workshop på Trapholt for familier, hvor man kan være med til at skabe verdens største lysekrone, som afsløres 18. december.

Pris: Entré til Trapholt

Placering: Trapholt, Æblehaven 23, 6000 Kolding

10:00-17:00 “Light Grafitti

Kunstmuseet Trapholt afholder et stort lyseksperiment sammen med Århus Universitet, hvor publikum på et digitalt lærred kan tegne med solens stråler.

Pris: Entré til Trapholt.

Placering: Trapholt, Æblehaven 23, 6000 Kolding

Under hele festivalen:

Udstilling på Kolding Bibliotek med studerendes nye lysprodukter, lamper og opfindelser, hvor lys skaber ny værdi.

Skattejagt via lys i butikkerne arrangeret af CityKolding og Lik Lighting.

Sunlight Grafitti:

Oplev at male med solens lys i installationen Sunlight Grafitti, som er udviklet af Studio Olafur Eliasson og Interacting Minds Centre (IMC) ved Aarhus Universitet. Installationen er et kunstnerisk forskningseksperiment, som opleves af to personer ad gangen.

Deltagelse er gratis for alle med billet til Trapholt.

Tilmelding på selve dagen efter først til mølle princippet. Sunlight Grafitti er Trapholts bidrag til årets lysfestival i Kolding og finder sted den 5. – 7. december kl. 11-13 og 14-16 alle dage.

SENSE ME – sanser og lys:

Oplev lyskunst og spændende installationer i Trapholts aktuelle udstilling SENSE ME. Gå ind i værket Infinity (uendelighed) hvor menneske og teknologi smelter sammen når værket omdanner et rum til et tredimensionelt virtuelt og uendeligt univers. Sensorer i rummet registrerer kroppens bevægelse, der fremkalder en reaktion af lys og lyd i uendelige refleksioner og mønstre. Eller mal kunst med din egen krop i værket Body Paint, der er et virtuelt lærred der aktiveres, når du kommer tæt på.

Afhængigt af hvor du står og intensiteten i din bevægelse du laver foran værket, så opstår der et lysende ”maleri” på skærmen. Dette og meget mere kan du opleve i SENSE ME på Trapholt.

Se åbningstider på trapholt.dk.