Uncategorized

Kolding Light Festival slukker mere end vi tænder

By 25. November 2023 No Comments

I år markeres den 11. udgave af Kolding Light Festival en særlig jubilæumsform, som blev udsat sidste år på grund af energikrisen.

 Festivalen har reageret på disse udfordringer ved at rette opmærksomheden mod en unik tilgang til bæredygtighed.

 Byen forvandles under festivalen til et magisk skue af lysinstallationer, der ikke kun hylder kunst og kreativitet, men også fokuserer på ansvarligt energiforbrug.

 Med udgangspunkt i at festivalens besøgende naturligt slukker for elektricitet derhjemme, når de drager afsted til lysfestival, bliver det til en kollektiv indsats, der mindsker det samlede energiforbrug, og på denne måde gør Lysfestivalen til mere end blot en visuel oplevelse.

 En anden vigtig bæredygtighedsdimension ved Kolding Light Festival er valget af lyskilder. Alle lysinstallationer er designet med fokus på minimalt energiforbrug ved at anvende LED-lys og andre energieffektive teknologier. Dette reducerer markant den samlede belastning på elnettet og understreger festivalens engagement i at have fokus på miljøet under begivenheden.