Nyheder

Hos Microgreens er det altid dag

By 16. oktober 2019 No Comments

”Hos Microgreens er det altid dag”

Alex Pichardt og hans team fra Microgrenes i Middelfart tilhører en ny generation af iværksættere, hvis hjerte banker for miljøet. Det handler om den forskel, som de kan gøre fremfor profitten, for som den unge iværksætter og kokkelev udtaler: ”Begynder vi for alvor at tjene penge, så sænker vi prisen – det her skal først komme miljøet til gode – vi er en bevægelse!”

  1. 09/10-2019, Simon Maegaard

Hvor vigtig er lys for jeres forretning?

”Lys er den bærende del i vores forretning. Lyset sørger for vi kan lave en fantastisk smagsoplevelse året rundt. Vi kan udnytte sommeren og vi kan udnytte vinteren på lige fod og samme facon på grund af det lys vi benytter os af.”

Hvem er Microgreens Danmark?

”Microgreens Danmark er en særlig form for indendørs planteavl. Vi har valgt at skabe en gård og efterligne de faktorer, som gælder udendørs i et lukket og kontrolleret indendørs miljø. Det handler også om at optimere pladsen, idet vi kan arbejde i højden med flere vertikale bede, som giver mulighed for lidt mere grønt.”

Hvor meget tænker Microgreens på lys til daglig?

”I Microgreens tænker vi på lys hele tiden. LED’en er det som gør, at systemet er bæredygtigt. Dertil kommer de andre faktorer, som indgår i et cirkulært økosystem, der starter ved bakken, som vi dyrker de færdige frø i, til aflevering og afhentning af produktet hos kunden. Vi har valgt, at vi ikke må køre over 50 km fra vores dyrkningsstationer, vi skal bruge 100% genanvendelige plastbakker, og vi har faste aftaler med kunderne om, at de afleverer bakkerne efter brug, så vi undgår emballagespild. Det produkt vi producerer er frisk hele vejen igennem, så der er i princippet ikke findes noget materiale, som når at dø for vores kunder.”

Kan LED lys erstatte solen?

”Vi har bygget systemer, som er designet til at kunne holde i rigtig lang tid, men som også er designet til at give os det rigtige spektrum af lys, så planterne altså får det samme som de ville få naturligt udenfor, men bare indenfor en meget mere kondenseret tidsramme. Det gør, at vi kan spare rigtig meget på strøm og vand, blandt at ved, at vi undgår at overflade vande, hermed mister vi ikke noget til luftmiljøet eller solens stråler, men får al vand og næring ned i produktet. Alt den energi vi investerer i den bæredygtige smagsoplevelse sørger vi altså for at tilføre direkte til produktet.”

Hvad kan vi forvente af Lysmiddagen?

”Til lysmiddagen kommer vi med vores egen container (”Growtainer”), som vi kommer til at stå og dyrke i hele ugen op til Light Festivalen, vi vil dyrke til Streetfood markedet og til selve lysmiddagen på Designskolen d. 5. december kl 18:30, hvor vi i samarbejde med Mette vil udvinde de mest fantastiske afgrøder. Ideologien handler om, at folk kan se hvor tingene kommer fra og hvor meget lys spiller ind på forædlingen af vores produkt, så det bibeholder smag og konsistens og overrasker gæsterne i forhold til hvad de er vandt til.”

 

Fakta

  • Microgreens startede i januar 2019 og havde sine første salg i starten af april.
  • I dag leverer Microgreens 118 bakker fordelt på 32 kunder. Det har vist sig, at produktet sælger sig selv idet restauratørerne ringer til hinanden og anbefaler produktet internt.
  • Alex Pichardt bruger søndag, mandag og tirsdag på at være mikrogartner eller ”landmand”, som han selv kalder det. Resten af ugens dage går med at studere til kokk.
  • Alex Pichardt er født ind i restaurationsbranchen og det var netop med opvæksten i denne manege, at han øjnene et problem i forhold til leverandørernes produkter, som ofte havde for mange skavanker, hvilket i sidste ende betød et massivt spild.
  • Med LED-belysning blev det muligt at drive landbrug på en ny og bæredygtig måde.
  • Alex Pichardt har et ordsprog: ”Hos Microgreens er det altid dag”. Microgreens bruger nemlig et spaltet lys, som planterne får tilført 24/7 i 4-16 dage pr. bakke. Lyset minder om solens lys, når den står højest på himlen.