Lysfest skal ændre vores måde at tænke på…

18. oktober, 2018

Lysfest skal ændre vores måde at tænke på…

”Hele Danmark skal blive opmærksom på, hvor meget værdi Kolding skaber med lys.” Sådan lyder ambitionen fra Erhvervsgruppen Kolding. Der er mange, som kender dem indirekte, igennem de mange lokale initiativer, de står bag. Men hvad står Erhvervsgruppen Kolding egentlig for?

Hovedformålet med Erhvervsgruppen Kolding er, at bakke op om Koldings fyrtårne, men i år er noget helt særligt. Man har nemlig fra bestyrelsens side besluttet, at lægge alt fokus på Kolding Light Festival, som de seneste år, har vokset sig til en af årets største begivenheder i Trekantområdet med dets knap 150.000 besøgende på bare 3 dage tilbage i 2017:

”Det er klart, at en begivenhed som denne er med til at sætte Kolding på landkortet, og derfor går vi ikke ned på kvaliteten i 2018 – tvært imod.”

 

-udtaler Søren Nielsen, formand for Erhvervsgruppen Kolding og fortsætter:

 

”Erhvervsgruppen Koldings absolut stærkeste initiativ, Kolding Light Festival, er blevet en turistattraktion. Nu bygger vi et lag mere på. I ugen op til åbningen vil der blive afholdt master classes, idéworkshops, produktdemonstrationer, konferencer, konkurrencer og meget mere.”

 

Den populære lysfest opgraderer altså i denne omskæring (2018) til en videns delende institution. Det gør de, som de selv siger: ”For at øge Koldings- og virksomhedernes værditilbud på lys og med lys.”

 

Lys i øverste etage?

Men ikke nok med det. Faktisk er der tale om en hel ny måde at tænke lys på. Her taler Carsten Borch, som er årets koordinator på arrangementet:

 

”Med det rette lys sælger supermarkederne flere varer. Med det rette lys præsenterer virksomheder deres produkter bedre på messer. Med det rette lys fortæller vi bedre historier på vores facader. Med det rette lys kan vi sende data mere sikkert. Med det rette lys kan børn lege ude året rundt. Med det rette lys kan vi måle blodprocenter. Med det rette lys kan vi reducere stress. Med det rette lys kan vi gro fødevarer indendørs. Med det rette lys kan borgerne øge livskvaliteten!”

 

I år har Kolding Light Festival et særligt tema, som tilskynder alle til at tænde pæren på øverste etage:

 

Hvordan skaber lys ny værdi for Kolding?

 

Der er lys overalt. Der er så meget af det, at vi nogle gange glemmer at fokusere på værdien. I år vil Erhvervsgruppen Kolding lade virksomhederne, uddannelsesinstitutionerne og kulturinstitutionerne gnide skuldre i en nytænkning af lysets værdi for byen, så Lysfesten går fra at være en turistattraktion til en videns båret event med et større og mere ambitiøst formål.

 

Søren Nielsen udtaler:

 

”Vi vil koordinere de mange aktiviteter, der i forvejen findes på lys, og opfordre byens aktører til at placere dem i den uge, hvor lysfestivalen bliver afholdt. Vi vil sætte nye initiativer i gang, som også bliver afholdt i den uge, hvor lysfestivalen bliver afholdt. På den måde skaber vi en kritisk masse, så hele Danmark bliver opmærksom på hvor meget værdi Kolding skaber på lys og med lys.”

 

Fakta

Du vil i ugen bl.a. kunne opleve:

Mandag: Åbning af skoleudstilling – Hvordan skaber lys ny værdi i leg?

Tirsdag: Lysdesignworkshop – Udtænkt forretningsmodeller på baggrund af lys.

Torsdag: Kæmpe Lyskonference m. deltagelse af bl.a. Handelsstandsforeningen, byens studerende, virksomheder fra Trekantområdet, lærere, pædagoger, iværksættere, gastronomer, psykologer og læger mm. – afsluttes med lysmiddag på designskolen, hvor der skal smages på lys!

Fredag: Udstilling på SDU – udstilling af de studerendes lysprodukter

Torsdag til lørdag: Lysfesten er åben for alle!

 

 

Glimt og reaktioner fra festivallens første dag

9. december, 2017

Fotografen John Sihn Hansen fangede glimt og reaktioner fra festivallens første dag.

Se med i videoen:

 

 

Følg også med på vores Facebook-side for at se de mange videoer og billeder, som besøgende deler.

 

 

Så tælles der ned

5. december, 2017

Vi er nu så tæt på åbningen af årets KOLDING LIGHT FESTIVAL, at pulsen banker. Der kigges på vejrudsigter – de er lige så uforudsigelige som de tidligere år! De tekniske partnere arbejder på højtryk. Der hentes hjælp fra højre og venstre. TUSIND TAK til vore samarbejdspartnere, der er yders fleksible og velvillige med hensyn til praktisk hjælp. Uden deres hjælp var der ingen lysfestival i Kolding.

Årets bedste Event 2017!

28. november, 2017

UGEAVISEN Koldings læsere har valgt Kolding Light Festival til årets event 2017. Tusind tak for opbakningen!

Målet er nu at gøre lysfestivalen til “hele Danmarks lysfestival”!

diplomer 2017 5

Klar til Kolding Light Festival 2017!

27. november, 2017

Efter nogle hektiske måneder er vi ved at være klar til årets lightfestival. Vi kan byde på mange nye installationer samt et par gengangere. Vi glæder os til at se jer i dagene fra den 7. til 9. december 2017.

Se TV Syd reklamen for Kolding Light Festival 2016

31. oktober, 2016

Link til Vimeo

Kolding Night Run – Nyt løb ser nattens lys!

10. august, 2016

Vær med til at åbne Danmarks største lysfestival, når Kolding Light Festival inviterer til “Kolding Light Run”.

Løbet er et motionsløb i Kolding midtby, med oplevelser og overraskelser. Du vil på ruten se mange af de
fantastiske lysevents, som kommer til at oplyse Kolding.

Læs mere om en af nyhederne i 2016 her!

Tak for i år – vi ses i 2015.

14. december, 2014

Kolding Light Festival 2014 blev afsluttet med bravur. Midtbyen var fyldt med glade besøgende en lørdag aften, hvor vejret viste sig fra sin milde side.

Tak til alle jer som lagde vejen forbi, tak for alle de venlige kommentarer og tak til de mange, der accepterede ventetiden for at komme ind i Sankt Nicolai kirke for at se lysinstallationen her. Der var over 4.000 besøgende i kirken.

Kolding Light Festival ville ikke blive til noget, hvis der ikke var lokal opbakning hertil. Vi vil tillade os at komme rundt med raslebøssen igen i 2015 og håber på mindst samme opbakning fra Kommune, erhvervsliv, organisationer, butikker og medier. Uden deres støtte var der ingen lysfestival i Kolding.

Tak for denne gang – vi ses den 10. – 12. december 2015 i Kolding.

 

Video TV Syd

Video Lokalavisen – Politikens Lokalaviser

 

Lysdesignere indtager Kolding

6. december, 2014

I år er der tre udenlandske lysdesignere repræsenteret på Kolding Light Festival.

På havnen møder vi en enkelt genganger fra 2013, nemlig den Tim Schmelzer fra Wien. Hans viking-inspirerede grafik bliver vist på den store DLG-silo og på de omkringliggende bygninger. Der venter os igen en farvestrålende Pani-installation.

Kolding-2014V1b

I Sankt Nicolai kirken viser vi en installation ved navn “Rosette Array”, der sidste år med overbevisende succes blev vist i Kölner Dom. Bag installationen står designergruppen Casa Magica og den er venligst udlånt af vores leverandør Pani, Østrig.

lux-eucharistica-2013-01

På Søndertorv vises lysinstallationen “Endless Portraits, der er skabt af den tyske Urs Basteck, som er bosiddende her i Kolding. Installationen, der vises i butikken Margit, opsamler portrætfotos af de besøgende i en stor database. Billederne bliver brudt op i 15X15 felter og vises i tilfældig og i blandet form. På denne måde vil der blive skabt en næsten endeløs række af sammensatte portrætter.

Endless portrait

Kolding Light Festival – et besøg værd!

 

Så er programmet for Kolding Light Festival 2014 offentligt!

26. november, 2014

Efter lange forberedelser er det nu muligt at vise den lange liste over dette års installationer. Og det er med slet skjult stolthed, at arbejdsgruppen bag festivalen kan vise en liste på næsten 20 installationer af høj kvalitet.

For andet år i træk vil det besøgende kunne opleve talrige eksempler på, hvad der kan skabes med moderne lysteknik.

Det er desuden en stor glæde, at byens butikker holder åbent til kl. 21 alle tre dage og samtidig vil gæsterne kunne købe varme drikke og julelækkerier på byens gader og stræder.

Kom til Kolding midtby og oplev lys og julestemning.