Lysfest skal ændre vores måde at tænke på…

Lysfest skal ændre vores måde at tænke på…

”Hele Danmark skal blive opmærksom på, hvor meget værdi Kolding skaber med lys.” Sådan lyder ambitionen fra Erhvervsgruppen Kolding. Der er mange, som kender dem indirekte, igennem de mange lokale initiativer, de står bag. Men hvad står Erhvervsgruppen Kolding egentlig for?

Af: Simon Maegaard, Artinn.dk

Hovedformålet med Erhvervsgruppen Kolding er, at bakke op om Koldings fyrtårne, men i år er noget helt særligt. Man har nemlig fra bestyrelsens side besluttet, at lægge alt fokus på Kolding Light Festival, som de seneste år, har vokset sig til en af årets største begivenheder i Trekantområdet med dets knap 150.000 besøgende på bare 3 dage tilbage i 2017:

”Det er klart, at en begivenhed som denne er med til at sætte Kolding på landkortet, og derfor går vi ikke ned på kvaliteten i 2018 – tvært imod.”

 

-udtaler Søren Nielsen, formand for Erhvervsgruppen Kolding og fortsætter:

 

”Erhvervsgruppen Koldings absolut stærkeste initiativ, Kolding Light Festival, er blevet en turistattraktion. Nu bygger vi et lag mere på. I ugen op til åbningen vil der blive afholdt master classes, idéworkshops, produktdemonstrationer, konferencer, konkurrencer og meget mere.”

 

Den populære lysfest opgraderer altså i denne omskæring (2018) til en videns delende institution. Det gør de, som de selv siger: ”For at øge Koldings- og virksomhedernes værditilbud på lys og med lys.”

 

Lys i øverste etage?

Men ikke nok med det. Faktisk er der tale om en hel ny måde at tænke lys på. Her taler Carsten Borch, som er årets koordinator på arrangementet:

 

”Med det rette lys sælger supermarkederne flere varer. Med det rette lys præsenterer virksomheder deres produkter bedre på messer. Med det rette lys fortæller vi bedre historier på vores facader. Med det rette lys kan vi sende data mere sikkert. Med det rette lys kan børn lege ude året rundt. Med det rette lys kan vi måle blodprocenter. Med det rette lys kan vi reducere stress. Med det rette lys kan vi gro fødevarer indendørs. Med det rette lys kan borgerne øge livskvaliteten!”

 

I år har Kolding Light Festival et særligt tema, som tilskynder alle til at tænde pæren på øverste etage:

 

Hvordan skaber lys ny værdi for Kolding?

 

Der er lys overalt. Der er så meget af det, at vi nogle gange glemmer at fokusere på værdien. I år vil Erhvervsgruppen Kolding lade virksomhederne, uddannelsesinstitutionerne og kulturinstitutionerne gnide skuldre i en nytænkning af lysets værdi for byen, så Lysfesten går fra at være en turistattraktion til en videns båret event med et større og mere ambitiøst formål.

 

Søren Nielsen udtaler:

 

”Vi vil koordinere de mange aktiviteter, der i forvejen findes på lys, og opfordre byens aktører til at placere dem i den uge, hvor lysfestivalen bliver afholdt. Vi vil sætte nye initiativer i gang, som også bliver afholdt i den uge, hvor lysfestivalen bliver afholdt. På den måde skaber vi en kritisk masse, så hele Danmark bliver opmærksom på hvor meget værdi Kolding skaber på lys og med lys.”

 

Fakta

Du vil i ugen bl.a. kunne opleve:

Mandag: Åbning af skoleudstilling – Hvordan skaber lys ny værdi i leg?

Tirsdag: Lysdesignworkshop – Udtænkt forretningsmodeller på baggrund af lys.

Torsdag: Kæmpe Lyskonference m. deltagelse af bl.a. Handelsstandsforeningen, byens studerende, virksomheder fra Trekantområdet, lærere, pædagoger, iværksættere, gastronomer, psykologer og læger mm. – afsluttes med lysmiddag på designskolen, hvor der skal smages på lys!

Fredag: Udstilling på SDU – udstilling af de studerendes lysprodukter

Torsdag til lørdag: Lysfesten er åben for alle!